Nieuws27 feb '14 11:19Aangepast op 27 feb '14 13:54

Gemeentehuis van Groesbeek ontruimd

Auteur: Pieter van den Akker

Door een ongeluk donderdagmorgen in het centrum van Groesbeek zijn acht mensen gewond geraakt. Drie gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht en één van hen is er ernstig aan toe, aldus een woordvoerster van de politie.

Foto: Twitter @pav_nl
Foto: Twitter @pav_nl

Het ongeluk gebeurde doordat een onbemande truck met oplegger spontaan ging rijden en het gemeentehuis in Groesbeek binnenreed.

Tien auto's geramd
Onderweg ramde de vrachtwagen tien auto's. De gewonden zaten allemaal in die auto's. De ravage in de Dorpsstraat in de plaats vlak bij Nijmegen is enorm.

Het lijkt er volgens de politie op dat de 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Limburgse Kessel zijn truck parkeerde op de steil aflopende Dorpsstraat en uitstapte. De truck met daarop een bouwkeet en een oplegger erachter ging spontaan rijden en maakte steeds meer vaart door de helling. De chauffeur wordt door de politie verhoord.

Niet alle automobilisten op de drukbereden straat konden de stuurloze truck ontwijken. De vrachtwagen, die ook een auto meesleurde, kwam tot stilstand in het VVV-kantoor dat in het gemeentehuis is ondergebracht. Naar de stabiliteit van het VVV-kantoor en de daarboven gelegen werkkamers van burgemeester en wethouders wordt donderdagmiddag onderzoek gedaan.

Geen lek
Ambtenaren hebben het gemeentehuis na het ongeluk even verlaten, maar zijn ondertussen weer op hun werkplek. Er werd gevreesd dat de vrachtwagen brandstof zou lekken, maar dat was volgens hulpverleners niet het geval.

De Dorpsstraat blijft donderdag waarschijnlijk de hele dag afgesloten voor hulpverlening en politieonderzoek. Er is massale publieke belangstelling.

Gerelateerde artikelen