Nieuws11 nov '14 06:51Aangepast op 11 nov '14 08:06

Nieuwe poging bergen wrakstukken MH17

Auteur: BNR Webredactie

De eerste lading met bagage van de passagiers van vlucht MH17 komt nog deze week naar Nederland. Dat heeft het hoofd van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbersberg, gezegd in het TV-programma Pauw.

Bijna vier maanden na de ramp met vlucht MH17, zou vandaag ook een begin gemaakt moeten worden met het bergen van de wrakstukken. Onderzoekers vertrekken deze ochtend weer naar de rampplek.

BNR-correspondent Joost Bosman, is inmiddels aangekomen op de rampplek. "We zijn met een aantal busjes met journalisten die kant op gegaan, onder begeleiding van het OVSE en met voor en achter een wagen met rebellen om alles in de gaten te houden. De zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk heeft deze perstour georganiseerd."

"Ik zie nog geen kranen staan, we staan nu bij de locatie van de cockpit. Het lijkt erop dat het vandaag wel doorgaat. Gister was het rustig genoeg, als dat vandaag zo blijft dan zullen de wrakstukken geborgen worden."

Poetin zei gister tegen de premier van Maleisië dat Oekraïne het onderzoek blokkeerde, maar dat lijkt Bosman vrij sterk. "Afgelopen weekend was de minister van Buitenlandse Zaken Koenders nog in Kiev, daar werd door de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne Klimkin nog gezegd 'wij zullen er alles aan doen om deze misdaad op te lossen'."

Later vandaag spreekt BNR weer met correspondent Joost Bosman en horen we of de berging succesvol is.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen