Nieuws8 aug '13 10:42

Nederland krijgt politieke dramaserie: kruising tussen Borgen en The West Wing

Auteur: Melvin Captein

Film- en tv-producent Gijs van de Westelaken werkt met zijn productiemaatschappij Column Film momenteel aan een Nederlandse politieke dramaserie, die de actualiteit op de voet volgt.

Dat zei Van de Westelaken tegen BNR Paul van Liempt.

Volgens Van de Westelaken wordt de nieuwe show geen Nederlandse versie van Borgen, zoals eerder werd gesuggereerd. "We zijn jarenlang bezig geweest een juiste invalshoek te vinden. Een jaar of vier geleden werkten we aan een harde, politieke serie á la The West Wing. Toen kwam Borgen en moest die show, want zo werken de molens in televisieland, ook een relatiedrama worden. Daar kwamen we toen niet zo uit, maar inmiddels weten we wat we willen maken. Eind volgend jaar moet het te zien zijn."

Femke Halsema
Van de Westelaken wil in de nog naamloze serie dicht bij de politieke actualiteit blijven. "Het moet zo actueel zijn dat het dicht bij de realiteit ligt. Dat maakt het wel ingewikkeld, maar het moet iets worden waar de kijker van opkijkt."

De serie bevindt zich momenteel nog in het eerste stadium van schrijven. Aan de show zijn bekende acteurs verbonden, maar de producent wil nog geen namen kwijt. Op de suggestie dat Femke Halsema, als fan van Borgen en The West Wing, wel eens een rol zou kunnen vertolken zegt Van de Westelaken: "Dat zou zomaar eens kunnen. Ik ken haar goed. Met Femke maken we komend jaar een aantal documentaires, dus we spreken vaak over de politiek." Welke omroep het drama gaat uitzenden is nog niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen