Nieuws24 jul '14 10:12

Dit weekend veel vertraging rond Utrecht Centraal

Auteur: BNR Webredactie

Treinreizigers die naar of via Utrecht willen reizen dit weekend, moeten rekening houden met vertraging, extra overstappen en langere reistijden.

Spoorbeheerder ProRail gaat zaterdag en zondag 16 nieuwe portalen boven bovenleidingen plaatsen. Daarvoor zijn drie mammoetkranen nodig. Om die klus te klaren is een aantal sporen niet beschikbaar. "We hebben deze operatie heel lang voorbereid en hopen dat reizigers er zo min mogelijk hinder van ondervinden. We hebben er alles aan gedaan om problemen te voorkomen'', zei een woordvoerster van ProRail donderdag mede namens de NS.

Treinreizigers naar Schiphol worden vanaf Utrecht naar Duivendrecht gebracht. Daar staan kruiers klaar om hen met hun koffers in de Schiphollijn te zetten. Tussen Breukelen, Woerden en Driebergen-Zeist en Utrecht rijden helemaal geen treinen maar stopbussen. Op tal van andere trajecten rijden minder treinen dan gewoonlijk. ProRail en de NS raden reizigers met klem aan om voor vertrek hun reis goed te checken op ns.nl/treinverkeerutrecht.

Het werk aan de bovenleidingen maakt deel uit van de ingrijpende verbouwing en vernieuwing van Utrecht Centraal. Het hele karwei moet in 2016 klaar zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen