Nieuws12 dec '14 12:16Aangepast op 12 dec '14 15:49

Baay zegt zetel op, Krol neemt over

Auteur: BNR Webredactie

Martine Baay van 50PLUS verlaat de Tweede Kamer vanwege haar ziekte. Op verzoek van het hoofdbestuur van de partij neemt Henk Krol, die haar al sinds september verving, het definitief van haar over.

Krol en Baay tijdens een bijeenkomst van 50PLUS in juni 2014. Foto: ANP
Krol en Baay tijdens een bijeenkomst van 50PLUS in juni 2014. Foto: ANP

Baay is ernstig ziek. Haar herstel verloopt voorspoedig, maar de medici hebben haar afgeraden weer volledig aan de slag te gaan, aldus een verklaring van de partij.

Het hoofdbestuur betreurt het "onvermijdelijke besluit zeer'' en bedankt Baay voor haar grote inzet ondanks de moeilijke omstandigheden.

Henk Krol is blij met zijn terugkeer in de Kamer. "Het is natuurlijk wel een trieste aangelegenheid, Martine is nog onvoldoende hersteld, maar ik vind het fijn dat ik de doelgroep die stem in de Kamer kan geven."

Versterking
Ook 50PLUS-oprichter en Eerste Kamerlid Jan Nagel toont zich tevreden. “Henk is iemand die hard werkt en goed weet wat er onder ouderen leeft en goed voor ze opkomt. Laten we hopen dat dat tot een versterking van 50PLUS zal leiden.”

Nagel noemt het jammer dat Baay niet kan terugkeren. “Martine heeft ongelooflijk keihard gewerkt. Een spitse vrouw, een jurist. Iemand die met overgave het woord kan voeren. Dubbel jammer, maar gelet op deze omstandigheden denk ik dat we blij mogen zijn dat Henk Krol dit overneemt.”

'Opstappen was niet zo verstandig'
Krol kwam eerder in opspraak toen berichten naar buiten kwamen dat hij het niet zou nauw zou hebben genomen met zijn pensioenafdrachten. "Ik ben toen zelf opgestapt, maar later kwam ik erachter dat dat niet zo verstandig was, daarmee bevestig je alleen maar dat er iets ergs is gebeurd. De partij heeft me nu unaniem teruggevraagd en daar ben ik heel blij om. Ik wil me heel graag inzetten voor deze doelgroep, of dat nou op de voorgrond of op de achtergrond is."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen