Nieuws10 mrt '14 17:23

Mees mag zich jaar lang niet in de nesten werken

Auteur: BNR Webredactie

De van stalking beschuldigde Nederlandse econoom en publiciste Heleen Mees hoeft zich toch niet te verantwoorden in een rechtszaak. De rechter in New York besloot maandag dat het proces wordt geschrapt als Mees 12 maanden "geen problemen'' veroorzaakt.

Verder moet ze 14 therapiesessies volgen en mag ze alleen met haar voormalige minnaar Willem Buiter communiceren via haar advocaat. Mees was beschuldigd van stalking en intimidatie van Buiter, een Amerikaans-Britse topeconoom van Nederlandse afkomst, met wie zij eerder een verhouding had gehad. In januari verwierp de rechter een verzoek van Mees' advocaat Ira London om de hele zaak te seponeren. London noemde dat toen "krankzinnig''. Wel was hij blij dat hij Buiter dan aan de tand kon voelen in een kruisverhoor.

Het begin van het proces was maandag gepland. Mees was samen met haar nieuwe advocaat Olav Haazen aanwezig in de rechtszaal. Na het besluit van de rechter kondigden ze aan tegen Buiter en Citigroup, waar hij werkt, een civiele zaak aan te spannen vanwege de psychologische en financiële schade die ze zegt te hebben opgelopen. Ze eisen een schadevergoeding.

Nadat Buiter vorige zomer aangifte had gedaan tegen Mees zat ze enkele dagen in de cel. Ze kwam op borgtocht vrij. Haar zaak was al enkele keren ter zitting geweest in een voorprocedure.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen