Nieuws18 sep '14 14:44

Benno L. wil van zijn enkelband af

Auteur: BNR Webredactie

Hij vindt dat hij zich dusdanig goed aan de regels houdt dat de enkelband weg kan. Vanochtend diende Benno L. daarover een kort geding in bij de Haagse rechtbank.

De voormalige zwemleraar is veroordeeld voor het misbruik van tientallen meisjes tijdens zijn zwemlessen. Met de enkelband wordt in de gaten gehouden dat hij niet in de gemeenten komt waar zijn slachtoffers wonen.

Verslaggever Harmen van der Veen staat bij de rechtbank in Den Haag. Volgens hem vindt Benno L. dat de enkelband niet meer nodig is. "Zijn opstelling is dat hij zich aan alle voorwaarden houdt en zich keurig gedraagt. Hij zegt 'ik kom nergens meer waar ik niet mag zijn dus wat heb ik aan die enkelband'. Dat is zijn argument."

Het OM is het hier niet mee eens. "Hij werkt absoluut niet goed mee aan zijn therapie en hij is niet coöperatief. Ze beweren dus het tegenovergestelde van wat hij zegt. Een klassiek ja/nee verhaal tegenover de rechter, die daar over na gaat denken. Zes oktober komt de rechter tot een besluit."

Naast het weghalen van de enkelband, gaat hij ook nog een claim indienen. "Hij wil 10.000 euro voorschot voor zoals hij dat zelf zegt 'het afgenomen leefgenot' waar hij last van heeft. Hij komt dus binnenkort met een claim dat hij beperkt wordt in zijn leefomgeving. Daarop wil hij alvast een voorschot."

Gerelateerde artikelen