Nieuws19 aug '14 16:03Aangepast op 19 aug '14 18:15

Aanvallen leger Israel op Gazastrook

Auteur: BNR Webredactie

Het Israëlische leger heeft dinsdag aanvallen uitgevoerd op doelen in de Palestijnse Gazastrook. Premier Benjamin Netanyahu gaf opdracht tot een vergeldingsaanval op 'plekken van terreur' in de Gazastrook, nadat vanuit het Palestijnse gebied drie raketten waren afgevuurd op Israël.

De aanval vond plaats hoewel Israël en de Islamitische Verzetsbeweging Hamas een staakt-het-vuren van een dag waren overeengekomen, dat om 23 uur (Nederlandse tijd) afloopt.

Volgens het Israëlische leger kwamen de raketten vanuit de Gazastrook terecht in de buurt van de stad Beersheeba in het zuiden van het land.

Netanyahu haalt delegatie uit Caïro terug
Premier Benjamin Netanyahu heeft de Israëlische onderhandelingsdelegatie in de Egyptische hoofdstad Caïro opdracht gegeven naar huis terug te keren. De delegatie onderhandelde met de Palestijnse Verzetsbeweging Hamas over een duurzaam bestand.

Correspondent Willy Lindwer heeft in de media in Israël ook gelezen dat de onderhandelingen zijn gestaakt. “Ook in een bericht van het ministerie dat ik net binnenkrijg. Er staat in dat de onderhandelingen gestopt zijn en dat de onderhandelaars door Netanyahu teruggeroepen zijn.”

Optimisme verdwenen
Dat betekent dat de zaak afgebroken is, ‘terwijl het er heel optimistisch uitzag de afgelopen dagen’, vervolgt Lindwer. “Maar eerder vandaag zag ik op de Israëlische televisie al een woordvoerder van Hamas verklaren dat het juist heel slecht liep, omdat Israël niets wilde toegeven in de eisen die ze gesteld hadden. Dus het zat er al een beetje aan te komen."

Lindwer:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen