Nieuws25 apr '14 14:07Aangepast op 25 apr '14 14:38

Miljoenen voor slachtoffers drama Apeldoorn

Auteur: BNR Webredactie

SNS Reaal heeft bijna 4,5 miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers van het drama in Apeldoorn met Koninginnedag, nu vijf jaar terug. SNS was de verzekeraar van de Suzuki Swift waarmee Karst T. acht mensen doodde en twintig andere verwondde.

SNS kreeg 119 claims binnen, drie daarvan zijn nog in behandeling.

Het merendeel werd toegekend. De claims die werden afgewezen, kwamen veelal van mensen die het drama op televisie hadden gezien. "Dat biedt te weinig grond voor een vergoeding voor shockschade", zegt advocaat John Rood, wiens kantoor negen slachtoffers bijstond die ter plekke aanwezig waren.

"Om aanspraak te kunnen maken op een dergelijke vergoeding, gaat het erom dat je op de plek zelf aanwezig bent of in ieder geval kort nadat het heeft plaatsgevonden. Waardoor je direct geconfronteerd wordt met zo'n ongeval", zegt Rood. "En dat je als gevolg daarvan geestelijk letsel hebt opgelopen."

Dat moet ook behoorlijk ernstig letsel zijn, stelt Rood. "Het gaat echt om een in de psychiatrie erkend ziektebeeld, bijvoorbeeld een post-traumatische stressstoornis."

De advocaat prijst de handelswijze van de verzekeraar die de zaak volgens hem 'snel en goed heeft opgepakt'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen