Nieuws27 feb '14 10:33Aangepast op 27 feb '14 10:49

Goes informeert bewoners over pedoseksueel

Auteur: BNR Webredactie

De inwoners van de wijk Overzuid in Goes hebben gisteravond een brief gekregen over een veroordeelde pedoseksueel die in de wijk woont en op tv was. Dat meldt de gemeente Goes.

De aanleiding voor de brief is het verschijnen van de man in het tv-programma Eén op Eén woensdagavond. Hij vertelde daarin dat hij twee keer is veroordeeld voor het misbruik van in totaal vier jongens. Nu de man zelf de publiciteit heeft gezocht, vond de burgemeester dat hij de buurt moest informeren. Eerder was daarvoor geen aanleiding, liet een woordvoerster weten.

1 reactie
Donderdagochtend kreeg de gemeente één reactie op de brief. "De overbuurvrouw van de man belde om te zeggen dat zij het al wist'', zei de woordvoerster. Goes is niet bang voor toestanden zoals in Leiden, waar veel ophef is over de veroordeelde pedoseksueel Benno L.

Vrijdagmiddag is er er inloopbijeenkomst voor buurtbewoners die behoefte hebben aan een persoonlijk gesprek.

Bezoek wijkagent
De man is in 1997 veroordeeld en woont sinds 2003 in Goes. "Hij wordt regelmatig door de wijkagent bezocht en ook de burgemeester heeft enkele keren met hem gesproken'', aldus de gemeente. Tot nu toe hebben zich geen problemen voorgedaan en de gemeente probeert er alles aan te doen om dit zo te houden. Er zijn zo'n 350 brieven verstuurd. Ook scholen in de buurt hebben er een gekregen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen