Nieuws27 mrt '14 14:00

Slideshow: Obama bij de Paus

Auteur: ANP Nieuws

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vandaag in het Vaticaan bijna een uur gesproken met paus Franciscus. Obama zei dat hij de ijver voor sociale gerechtigheid van de Argentijnse paus als een uitdaging voor iedereen beschouwt.

De twee staatshoofden wisselden geschenken uit en spraken elkaar veel langer dan gebruikelijk bij de ontmoetingen met de paus.

Obama kwam omgeven door draconische veiligheidsmaatregelen met een konvooi van zeker 20 auto's naar Vaticaanstad. Daar stond de erewacht van de Zwitserse Garde klaar. Aartsbisschop Georg Gänswein begeleidde het Amerikaanse staatshoofd naar de zaal waar de paus hem verwelkomde. Obama kwam met zijn konvooi van de Villa Taverna, een landgoed in Rome waar hij overnachtte. De Amerikaanse ambassadeurs in Rome huizen er sinds 1933.

Niet voor het eerst
Het is niet voor eerst dat Obama het Vaticaan bezoekt. In juli 2009 werd hij er ontvangen door de toenmalige paus Benedictus XVI. Tussen de 20 en 25 procent van de 318 miljoen Amerikanen is rooms-katholiek, onder hen veel immigranten uit Latijns-Amerika. Obama is niet rooms-katholiek, maar is naar eigen zeggen in de loop van zijn leven een overtuigd christen geworden. Hij was van 1992 tot 2008 verbonden aan een Afro-Amerikaanse protestantse kerk in Chicago.

Obama brengt ook een officieel bezoek aan Italië. Hij luncht met president Giorgio Napolitano en heeft vervolgens een gesprek met premier Matteo Renzi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen