Nieuws9 sep '14 13:29

Luchtvaartautoriteit Rusland: 'Veel tijd verloren in MH17-onderzoek'

Auteur: BNR Webredactie

De Russische luchtvaartautoriteit Rosaviatsiya stelt dat veel tijd verloren is gegaan met het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17.

De organisatie laat weten dat een 'allesomvattende' inspectie van de wrakstukken en de rampplek nodig zijn om de oorzaken van de crash te achterhalen, meldde het Russische persbureau Interfax.

Rosaviatsiya reageert op het rapport over de eerste bevindingen naar de oorzaak van de vliegramp van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De OVV-onderzoekers zijn niet op de rampplek geweest en hebben de wrakstukken daar niet kunnen onderzoeken omdat de plaats van de crash in oorlogsgebied ligt.

Volgens Oleg Stortsjevoi van Rosaviatsiya is het huidige rapport 'het begin van een lang proces'. Onderzoek van de wrakstukken op de rampplek zijn volgens hem absoluut noodzakelijk. "Zonder deze informatie is het onmogelijk om zelfs maar te spreken over relatief voorlopige conclusies over de oorzaak van het ongeluk.''

Volgens Rosaviatsiya wordt het moeilijk om sommige informatie nog te achterhalen. De oorzaken van de catastrofe kunnen volgens Rosaviatsiya niet worden besproken zonder groot onderzoek.

Gerelateerde artikelen