Nieuws25 jun '14 10:06

Bier wordt nog krachtiger in oud fort

Auteur: BNR Webredactie

Het bier moet terug op tafel, want bier is veel lekkerder dan wijn. Dat is de roeping van culinair journalist Felix Wilbrink. Hij opent vandaag in een oud fort bij Amsterdam de Bierbank, een opslagplaats waar goed bier jarenlang kan rijpen. Daar schijnt het nog lekkerder van te worden.

Verslaggever Laurens Boven ging langs bij Wilbrink in het Fort bij Spijkerboor. "Hierboven op de eerste verdieping van het fort liggen de eerste biertjes al te wachten. We hebben nog wat ruimte in een ander fort. We gaan niet vertellen welke forten, we willen mensen niet op rare ideeën brengen, maar er zijn dus nog meer ruimtes waar bier komt te liggen."

Bier ademt
"Het ruikt ook meteen naar bier", stelt onze verslaggever vast als hij eenmaal binnen is. En dat terwijl er geen flesje bier geopend is. "Het bier ademt door de kurken heen", legt Wilbrink uit. "We hadden het de eerste avond meteen al: 'Het ruikt hier naar bier, hoe kan dat nou?' "

Klik op het audiofragment in de gele button om te luisteren naar de reportage van Laurens Boven


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen