Nieuws3 okt '14 08:56

Demonstranten Hongkong nemen genoegen met gesprek

Auteur: BNR Webredactie

De hoogste bestuurder van Hongkong treedt niet af, maar wil wel praten met de demonstranten. Een confrontatie tussen ordetroepen en de tienduizenden demonstranten is daarmee voorkomen.

De betogers hadden eerder het onmiddellijke vertrek geëist van Leung, de hoogste bestuurder, maar ze lijken nu genoegen te nemen met zijn toezegging dat hij met ze in gesprek gaat.

Paul Zimmerman is ondernemer in Hongkong, en inmiddels wereldberoemd als de 'man met de gele paraplu' die hij als steunbetuiging aan de demonstranten omhoog hield tijdens een partijbijeenkomst met Leung. Hij vertelt dat de reacties verdeeld zijn.

"Er zijn wat groepen die het absoluut niet genoeg vinden, maar er zijn ook mensen die graag het gesprek opgang zien komen. Chief Secretary Carrie Lam zal het gesprek, een live meeting met camera's erbij, leiden. Dat heeft ze eerder gedaan zo'n gesprek en ze is denk ik de juiste persoon hiervoor."

Hiermee is overigens nog geen einde gekomen aan de demonstraties, zegt Zimmerman. "De straten zijn nog steeds gebarricadeerd. Vandaag is natuurlijk een werkdag, dus er zijn iets minder bezoekers en studenten gaan vaak tussendoor naar huis om te slapen. Maar vanavond verwacht ik dat het weer vol zit."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen