Nieuws3 okt '14 14:39

Toch weer chaos in Hongkong

Auteur: BNR Webredactie

Tegenstanders van de demonstraties in Hongkong zijn de straat op gegaan in een poging een einde te maken aan de acties. In het winkeldistrict van Hongkong ontstonden chaotische taferelen

Vechtpartijen braken uit tussen de pro-democratie betogers en groepen die de Chinese regering in Peking steunen. Tientallen agenten moesten de vechtende partijen uit elkaar houden. Verscheidene mensen zouden gewond zijn geraakt.

Studenten en andere activisten protesteren om volledige democratie te eisen in Hongkong. Ze willen niet dat Peking bepaalt welke kandidaten kunnen meedoen aan de verkiezingen om het leiderschap in de voormalige Britse kroonkolonie.

Aanhangers van Peking probeerden voorraadtenten van de demonstranten omver te halen en barricades te verwijderen. Volgens ooggetuigen ging het om enkele duizenden tegenstanders, veel van middelbare leeftijd. Ze scandeerden "ga naar huis'' . De politie had de grootste moeite de orde te bewaren en legde een cordon rond de demonstranten om te voorkomen dat de twee groepen massaal met elkaar op de vuist zouden gaan.

De demonstranten, veelal studenten, dreigen het overleg met de regering af te blazen als ze niet met rust worden gelaten, zo verklaarden ze.

Gerelateerde artikelen