Nieuws20 aug '12 15:21

Bespaartip: 'ontdubbel' je verzekeringen

Auteur: Marjan van den Berg

Op het eerste oog een opvallende uitspraak voor een verzekeraar: Nederlanders zijn op grote schaal oververzekerd, zegt ASR-topman Jos Baeten op BNR.

Jos Baeten, voorzitter van de Raad van Bestuur van ASR Nederland, denkt dat veel consumenten voor allerlei zaken dubbel verzekerd zijn. Hij vindt dat de sector hier iets aan zou moeten doen, zo zei hij maandag in het BNR-programma Zakendoen Met Rens de Jong.

Het beeld dat verzekeraars veel geld aan oververzekering verdienen, is niet in het belang van de sector, vindt Baeten. "Wij zijn er zelf onvoldoende mee bezig geweest om dat beeld te voorkomen. Ik kan u verzekeren dat alle verzekeraars binnen het Verbond van Verzekeraars dit een probleem vinden."

De sector zou wat Baeten betreft stappen moeten nemen om de klantvriendelijkheid te vergroten, bijvoorbeeld middels een website van de verzekeraars gezamenlijk, waarop consumenten zelf gemakkelijk kunnen zien waar bij hen de overlap zit. Makkelijk zal dat overigens niet gaan, waarschuwt hij. "De realiteit van vandaag is dat wij elkaar behoorlijk beconcurreren. Voordat je met elkaar zo'n stap zet, ben je wel even verder. Maar ik vind dat wij er als sector voor moeten zorgen dat klanten dit soort mogelijkheden krijgen."

Baeten adviseert mensen die hun verzekeringen bij allemaal verschillende verzekeraars hebben ondergebracht en geen zin hebben om uit te zoeken waar zij precies oververzekerd zijn, een adviseur in de arm te nemen.

Gerelateerde artikelen