Nieuws11 dec '13 16:16Aangepast op 11 dec '13 17:18

Filmpje in Jemen was toneelspel

Auteur: BNR Webredactie

Het filmpje waarin de in Jemen ontvoerde Judith Spiegel en Boudewijn Berendsen vertelden dat zij zouden worden doodgeschoten, was toneelspel. De twee moesten zeggen dat ze binnen tien dagen doodgeschoten zouden worden, als er niet werd ingegrepen. De ontvoerders hoopten daarmee geld te krijgen.

Dat bekende Berendsen vanmiddag op Schiphol. Hij gaf daar samen met zijn partner een persconferentie, nadat hij eerder in de middag was aangekomen op de luchthaven. Het duo was ontvoerd in Jemen. Gisteren werd bekend dat zij vrijkwamen. Ze waren door hun ontvoerders in het Arabische land gedwongen om het filmpje te maken.

Geen leuke tijd
Verslaggever Jeroen Stans was bij de persconferentie en ving uit de mond van Spiegel op dat de twee Nederlanders 'geen leuke tijd' achter de rug hebben. "Geen leuke tijd voor ons, maar misschien nog wel minder leuk voor familie, vrienden en iedereen die hier zat en niet wist hoe het met ons ging. Wij wisten natuurlijk wel hoe het met ons ging en het ging eigenlijk best wel goed met ons. We werden heel goed behandeld, op alle vlakken. Wat we wilden, dat kregen we en we hadden een dagindeling."

Niet verzuurd
Spiegel en Berendsen hebben er alles aan gedaan om te doen wat ze konden doen voor iedereen die thuis zat. "Gezond blijven en zorgen dat je hier niet als een verzuurd type uitkomt. Daar hebben we keihard aan gewerkt en volgens mij is dat gelukt."

Klik op het audiofragment in de gele balk om te luisteren naar de persconferentie


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen