Nieuws19 okt '12 06:33Aangepast op 19 okt '12 06:50

Curaçao naar de stembus

Auteur: Anne-Greet Haars

Op Curaçao wordt vandaag een nieuw parlement gekozen. De regering van premier Gerrit Schotte viel begin augustus. Daarna kwamen er allerlei beschuldigingen aan het adres van Schotte.

Schotte zou zich schuldig hebben gemaakt aan corruptie en vriendjespolitiek. Ook zou hij banden hebben met een Italiaanse maffiabaas.

Situatie
De regering van Schotte kwam op 3 augustus ten val. Het kabinet was de meerderheid in het parlement kwijtgeraakt, nadat twee Statenleden de kant van de oppositie hadden gekozen. Eind september werd de politieke crisis op 'Korsou' compleet. De gouverneur benoemde een interim-kabinet en schoof Schotte daarmee aan de kant, maar die weigerde te vertrekken. Schotte verschanste zich enige tijd in het parlementsgebouw en beschuldigde Nederland van een staatsgreep.

Peilingen
Het is moeilijk te zeggen welke partij vrijdag wint. Zowel pro-Nederlandse partijen als fracties die onafhankelijkheid willen, doen het goed in de peilingen.

De uitslag van de verkiezingen zal vrijdag plaatselijke tijd laat in de avond bekend worden. In Nederland is het dan zaterdagochtend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen