BNR logo
  • Nieuws
  • Radio
    • Programmagids
    • AEX Factor
    • Baanbrekende Businessmodellen
    • Beleggerspanel
    • Beter
    • BNR Auto-Update
    • BNR Europa
    • BNR Mobility
    • BNR Sport
    • BNR's Big Five
    • Boardroompanel
    • Boekestijn en De Wijk
    • BREEKT
    • Column Ben van der Burg
    • Column Bernard Hammelburg
    • Column Jaap Jansen
    • Column Marianne Zwagerman
    • Column Paul Laseur
    • Crypto Update
    • Cryptocast
    • De Nationale Autoshow
    • De Nieuwe Wereld
    • De Ochtendspits
    • De Top van Nederland
    • De Wereld
    • Digitaal
    • Duurzaam
    • Economenpanel
    • Eyeopeners
    • Kees de Kort
    • Koplopers
    • Lobbypanel
    • Ondernemerspanel
    • Postma in Amerika
    • Spitsbrekers
    • Tech Update
    • The Daily Move
    • The Friday Move
    • Toon van de Week
    • Vastgoed Gezocht
    • Wereldveroveraars
    • Werkverkenners
    • Wetenschap Vandaag
    • Zakendoen
  • Gemist
    • Alle podcasts
    • All in the Game
    • Amerika Podcast
    • BNR Perestrojkast
    • China Podcast
    • Column Corné van Zeijl
    • Crypto Cowboys
    • Cryptocast
    • De Ben Tiggelaar Podcast
    • Dé Klantenpodcast
    • De Legende van Satoshi Nakamoto
    • De Nieuwsdag
    • De Ondernemerskamer
    • De Technoloog
    • Een Jaar Burgemeester
    • Europa Update
    • Factcheck Europa
    • Het Bromvliegeffect
    • Het Nieuwe Geld
    • Honger
    • IJzige Tongen
    • Italië Podcast
    • Ochtendnieuws
    • Petrolheads
    • Podcast Top 40
    • De Strateeg
    • Space Cowboys
    • Spitsbrekers
    • The Road to Zandvoort
    • Ukrayina
    • Voeding van morgen
    • Vraag het Gommers
    • Werkprofessor
    • Zakendoen De Veranderaars
  • Partners
Nieuws

Gans Nederland aan de gans

  • Marjan van den Berg
donderdag 15 november 2012, 9:02
Reportage | "Moet je kijken hoe mager. Er zit geen spatje vet in. Dat laat je toch niet vliegen?"

Ganzen te over in Nederland, maar jagers raken de geschoten dieren aan de straatstenen niet kwijt. "Het is een heerlijk product."

De meeste geschoten ganzen belanden in het kattenvoer. En dat is zonde, vindt de jagerslobby. Deze is een campagne gestart om de gans op de Nederlandse menukaarten te krijgen. Jager Jan Dijkstra: "Die gans, dat wil heel slecht. Hoe dat mogelijk is weet ik niet, want het is een van de fijnste stukjes vlees natuurlijk." Volgens Dijkstra zou elk zichzelf respecterend restaurant gans op de kaart moeten hebben.

Chef-kok Reitse Spanninga van restaurant ’t Plein in het Friese Joure is het met Dijkstra eens. "Gans is een heerlijk mals stukje vlees. De verborgen culinaire schat zit in de borst."

Ook hij vindt dat gans verplichte kost zou moeten zijn voor elke horeca-ondernemer, maar ziet zelfs kansen voor fastfood-ketens. "Je kan ook vragen aan McDonald's of andere snack-ketens of ze een broodje ganzenborst op de kaart zouden willen zetten. Yes, a 'goose burger'. Maar dan moet je 'm malen, dan heb je er misschien nog iets aan", aldus Spanninga.

gans
Deel dit artikel:

Volg de discussie via Facebook of Twitter

Doe mee aan de discussie op onze Facebookpagina of via Twitter (#bnr).
BNR Facebook BNR Twitter
live-studio-image

Populairste podcasts

Reuzentruck niet de weg op in Nederland

Oekraïne-update dinsdag, dag 90

Opinie | Taiwanees sprookje

Ochtendnieuws | 25 mei

Aantal datalekken door cyberaanvallen haast verdubbeld

  • BNR Nieuwsradio

  • Contact
  • Frequenties
  • Files en flitsers
  • BNR Nieuwsbrief
  • Podcasts
  • RSS feed
  • Disclaimer
  • Zakelijke info

  • Dutch Podcast Awards
  • Adverteren
  • Podcast laten maken
  • Vacature plaatsen op BNR
  • Werken bij BNR
  • Stages
  • FD Mediagroep

  • Company.info
  • Energeia
  • ESB
  • FD
  • FD Mediagroep
  • Investment Officer
  • Listn
  • PensioenPro
  • Download de app

  • Privacy
  • Copyright
  • Cookies
  • Voorwaarden