Nieuws25 apr '14 12:21

ASR is klaar voor beursgang

Auteur: Bram van Dijk

Verzekeringsgroep ASR (de Amersfoortse, Ditzo) is klaar voor verzelfstandiging. Dat kan een verkoop betekenen, maar de voorkeur ligt bij een beursgang.

Bij de presentatie van de jaarcijfers eind februari werd het al geroepen: ASR is zich aan het opmaken voor verzelfstandiging. Als onderdeel van Fortis werd de verzekeringsgroep in 2008 genationaliseerd toen de bank op instorten stond. Nu is een beursgang zeer goed mogelijk, zegt Jos Baeten, ceo ASR, tegen BNR.

Geen gevoelige beleggers
Wel moet het maatschappelijk betrokken karakter van het bedrijf overeind blijven. Baeten: "Ik denk dat het heel belangrijk is dat je aan investeerders duidelijk maakt wat voor soort bedrijf je bent en wat ze kunnen verwachten. We willen geen beleggers die gevoelig zijn voor het op en neer gaan van de beurs op dagbasis."

Coöperatie
Het andere scenario is dat ASR door een onderhandse verkoop weer privatiseert. "We zijn voor beide scenario’s klaar. Als het een beursgang wordt, dan moeten we heel helder aan investeerder uitleggen dat we een beursgerelateerde onderneming zijn die zich gedraagt als een coöperatie."

Binnen vier weken komt er een brief met de aanbeveling van minister Dijsselbloem aan de Kamer over ASR. De Kamerleden zullen uiteindelijk beslissen over het lot van de verzekeringsgroep.

Gerelateerde artikelen