Nieuws10 mrt '14 16:46

Oorzaak trambotsing Rotterdam nog onduidelijk

Auteur: BNR Webredactie

Bij een ongeluk met drie traims in Rotterdam zijn 31 mensen gewond geraakt. De precieze oorzaak van de botsing is nog onduidelijk, zegt ANP-verslaggever Robert Verkerk op BNR.

De trams reden vanmiddag rond één uur tegen elkaar aan op het Breeplein op Rotterdam Zuid. Verkerk: "Het is nog wachten op het resultaat van het technisch onderzoek. Het kan zijn dat er een rem defect was of dat de bestuurder onwel werd. Maar alles wijst op een kettingsbotsing. De politie is samen met de Onderzoeksraad Veiligheid aan het kijken wat de oorzaak is."

Aan de hand van het technisch onderzoek wordt bekeken of er nog verder onderzoek moet plaatsvinden.

Uiteenlopende verwondingen
In totaal zaten er 48 mensen in de drie trams. Daarvan zijn er 31 gewond geraakt. Alle gewonden zijn inmiddels naar het ziekenhuis gebracht. De aard van de verwondingen lopen uiteen van gebroken botten tot andere verwondingen zoals schaafwonden.

Verkerk sprak in Rotterdam nog even met de bestuurder van de voorste tram. “Hij was er nog redelijk goed aan toe maar was wel beduusd door het ongeval. Hij had wat nekklachten. En dat is ook wel wat je het meeste hoorde bij de gewonden.”

Wegslepen
Maandagmiddag probeert men de trams weg te slepen, zegt Verkerk. "Voor de achterste tram, die de kettingbotsing eigenlijk veroorzaakte, moet nog worden bekeken of die weggesleept kan worden of dat hij zelf weg kan rijden."

De gevolgen voor de avondspits lijken mee te vallen. "De Randweg was afgesloten maar is nu weer voor een deel opengesteld. Zoals het hier is te zien, is de centrale weg weer open. Vooralsnog niet. Maar er zijn natuurlijk wel drie belangrijke lijnen naar Zuid eruit. Dus voor de mensen die het openbaar vervoer willen gebruiken, heeft het misschien wat problemen maar dat is nog niet helemaal duidelijk."

Gerelateerde artikelen