Nieuws27 okt '14 17:15

OM: drie zaken rond betreft Utrechtse serieverkrachter

Auteur: Bram van Dijk

Het bewijs tegen de Utrechtse serieverkrachterverdachte in drie verkrachtingszaken laat geen enkele ruimte voor twijfel. Dat zegt de officier van justitie bij de eerste pro-formazitting tegen de 51-jarige Gerard T.

In drie zaken zegt het Openbaar Ministerie de zaak rond te hebben, maar de zaak start nog niet. De reden gaf de officier van justitie: "Er liggen meer aangiftes bij de politie van zedenfeiten die toendertijd op basis van onderlinge vergelijking toegeschreven werden aan de Utrechtse serieverkrachter. In totaal gaat het om minimaal 17 aangiftes. Ook naar deze feiten vindt zorgvuldig nader onderzoek plaats."

Details onderzoek
Verder werd vandaag meer bekend over de gruwelijkheden van de daden van de verkrachter. Zo liet hij de vrouwen hulpeloos achter op onder andere weilanden. Een van hen werd aan een boom gebonden en heeft na de verkrachting nog tijden in de nacht aan de boom vastgebonden gezeten.

Gerard T. zwijgt
De verdachte zwijgt, heeft gezwegen en zal blijven zwijgen. Dat stoort het OM, vandaar dat het met een duidelijk oproep kwam: "U bent gedagvaard omdat u zich moet verantwoorden voor wat er gedaan is, wat er gebeurd is. Die verantwoording gaat ook richting de aangeefster. Die aangeefsters die zijn gedeeltelijk aanwezig. Die aangeefsters wachten op uw verhaal. Bent u bereid om op een enig moment te gaan verklaren over de feiten die aan u ten laste worden gelegd?"

Maar het bleef dus stil. De advocaat heeft gezegd dat Gerard T. met een verklaring zal komen als dit hele dossier rond en klaar is. Maar dat kan volgens het OM nog heel wat maanden gaan duren.

De volgende pro-formazitting is aangekondigd voor 19 januari 2015.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen