Nieuws14 nov '14 06:14

Studenten zakken tijdens feest door vloer

Auteur: BNR Webredactie

In Ede zijn donderdagavond vier jongeren lichtgewond geraakt toen ze door de vloer zakten van een studentenhuis boven en achter een ijssalon aan de Notaris Fischerstraat.

Image

Er was op dat moment een feest aan de gang. Dat heeft de brandweer gemeld. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt. De lichtgewonden zijn nagekeken door ambulancepersoneel.

Opvang
Ruim tien bewoners van het studentenhuis, kunnen voorlopig niet terug naar huis. Voor hen is donderdagnacht opvang geregeld, meldt de politie. Volgens een woordvoerster verblijven ze onder meer in een hotel. De overige bewoners konden wel terug naar hun kamers.

Een team van het Rode Kruis is eerder vannacht opgeroepen om te helpen bij de opvang. Het achterste deel van het pand aan de Notaris Fischerstraat, dat zowel uit oudbouw als nieuwbouw bestaat, is gestut. Hoe dat precies is gebeurd en hoe lang de situatie zo blijft, is onduidelijk.

Springen
Door het inzakken van de vloer raakten 4 mensen lichtgewond, van wie er één naar het ziekenhuis moest met een gebroken pols. Het incident is vermoedelijk veroorzaakt doordat de circa 20 jongeren hard op de muziek aan het springen waren. Daar was de vloer volgens de politie niet tegen bestand.

De massaal ingeschakelde hulpdiensten, zoals brandweer en ambulance, schaalden vannacht rond 3 uur af.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen