Nieuws21 jan '14 13:28

FNV Bouw teleurgesteld in terugbetalingsregeling voor Portugese bouwvakkers

Auteur: BNR Webredactie

De Portugezen die tijdens de bouw aan de A2 niet genoeg betaald kregen, krijgen compensatie. Dat maakt het projectbureau Avenue 2 bekend. Maar FNV Bouw is teleurgesteld dat eerder gemaakte afspraken niet worden nagekomen.

"Eigenlijk zijn we best teleurgesteld in deze terugbetalingsregeling",  reageert Ellen Hoeijenbos van FNV bouw, op de betalingsregeling.  “Van de hoed en de rand weet ik nog niet exact. Duidelijk is wel dat niet de afspraak wordt nagekomen om het volledige bedrag terug te betalen. Dat zou dan gaan om duizend euro per maand. En nu krijgt men maar een deel, namelijk slechts 400 euro per maand terug."

Er is dus nog een gat van 600 euro per maand. "Daarmee wordt niet tegemoet gekomen aan de afspraken die eerder gemaakt zijn naar aanleiding van het rapport van de expertcommissie om het volledige bedrag terug te betalen. Dat vinden wij  teleurstellend."

FNV Bouw wil de regeling eerst grondig doornemen, zegt Hoeijenbos. "Daarnaast hebben wij afspraken met zowel de projectdirectie en de stuurgroep van Maastricht. Wij beraden ons uiteraard over hoe wij verder stappen kunnen ondernemen. Maar dat worden trage logge juridische processen. Wij doen ook een dringend beroep op de politiek om hier nu echt in te grijpen. Want het is natuurlijk van de zotte dat dit al zo lang geduurd heeft, dat dit al zo lang speelt en dat dit nog best wel lang kan blijven duren."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen