Nieuws2 jun '12 14:03

Geen stoelendans meer op terrassen

Auteur: Melvin Captein

Amsterdamse levensgenieters hoeven niet langer bang te zijn dat ze met mooi weer de kroeg in worden gedreven. Er mag op terrassen weer ouderwets staand een biertje gedronken worden.

Dat zei een woordvoerster van de gemeente. Het verbod op het staand bier drinken buiten de deuren van de kroeg wordt binnenkort uit de algemene plaatselijke verordening geschrapt.

Schuimkragen op stoeptegels
Wanneer het glas weer op de stoeptegels geheven mag worden is nog niet duidelijk. De woordvoerster liet weten dat handhaving van de regel is in ieder geval geen prioriteit meer heeft. "Het is de ambitie om het deze zomer formeel voor elkaar te krijgen, maar zeker is dat niet.'' Tot die tijd lijken schuimkragen op straat alvast min of meer gedoogd te worden.

Stoelendans
Het verbod was in eerste instantie ingesteld om geluidsoverlast tegen te gaan. "Terrassen bieden maar beperkt zitruimte. Als er ook gestaan mag worden, passen er meer mensen op en is er meer kans op geluidsoverlast", legde de woordvoerster uit.

Geen bier-, wel brulboetes
De gemeente kiest er nu voor om juist de geluidsoverlast zelf aan te pakken en daar gericht op te gaan letten. "Dat betekent dat er nog steeds boetes voor overlast kunnen worden uitgeschreven, maar niet meer voor het staan met een biertje'', aldus de woordvoerster.

Pilsje, Dirk?
Als Nederlanders mochten kiezen met welke voetballer ze het liefst zouden proosten op dit goede nieuws, zou men massaal voor Dirk Kuijt kiezen. Die zal zelf ook blij zijn met de sta-maatregel, aangezien de kans groot is dat hij tijdens het EK al genoeg op de bank zit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen