Nieuws14 apr '12 02:02Aangepast op 14 apr '12 10:13

Snackman forever! | Video

Auteur: Thijs Baas

Zo geniet je rustig van je Pringles in een New Yorkse metro, en zo kalmeer je op je dooie gemak twee heetgebakerde types die op het punt staan elkaar de hersens in te slaan.

Dat is wat de 24-jarige architect en oud-worstelkampioen Charles Sonder vorige maand 'overkwam' toen hij erin slaagde een flinke vechtpartij in de New Yorkse metro in de kiem te smoren.

In metrolijn 6 stapte op halte Spring Street op het laatste moment een man in. Niks aan de hand, zou je zeggen, maar een vrouwelijke passagier was duidelijk niet gecharmeerd van deze plotselinge entree.

Vloeken
Bij het optrekken van de metro begon de vrouw hard te vloeken en te schoppen en sloeg ze de late instapper enkele keren in zijn gezicht. Voor Sonder het uitgelezen moment om tussen de beide kemp'hanen' in te gaan staan, rustig knabbelend aan zijn cheddar Pringles.

Op het ultrakorte stukje tussen Spring Street en Bleecker Street stopte de sla- en schoppartij net zo snel als 'ie was begonnen. Veel meer dan "volg me niet, volg me niet" krijsen zat er voor de vrouw niet meer in. De man verliet het voertuig weer, na tussenkomst van een tweede vrouw.

Voor de 25-jarige dj Eitan Noy waren opstootjes in de metro bijna business as usual, reden om toch maar eens een mobieltje met camera bij zich te gaan dragen. Dat hij deze absurdistische scène ooit nog eens zou vastleggen, kon hij toen nog niet bevroeden.

Eenmaal aangekomen op eindhalte Grand Central Station besloot Noy het filmpje nog maar eens te bkijken, alvorens weer over te gaan tot de orde van de dag: het maken van driedimensionale modellen bij een architectenbureau.

Youtube
Pas tien dagen geleden besloot Noy het filmpje maar eens op YouTube te zetten, onder zijn dj-pseudoniem Eitan Noyze. Veel meer dan vierhonderd hits leverde dat aanvankelijk niet op, tot het filmpje werd opgepikt door de Reddit Website.

Gevolg: afgelopen donderdag was het fragment 900.000 keer bekeken en had Charles Sonder inmiddels de bijnaam Snackman gekregen, dankzij een sms'je van zijn moeder. en zo werd een ontwapenende nieuwkomer in de stad in ieder geval voor even de metroheld van de big apple.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen