Nieuws9 okt '14 11:52

'Oud-directeur Stichting ALS beschadigt imago goede doelen'

Auteur: BNR Webredactie

De wereld gooit massaal emmers water over het hoofd voor de stichting ALS en ondertussen steekt de oud-directeur de opbrengst in zijn zak. Een grof schandaal, zegt Rob Baardse, directeur van de Brandwonden Stichting, op BNR.

Deze week gaan de collectanten van de Brandwonden Stichting weer langs de deuren om geld in te zamelen voor hun stichting. Maar of deze collectanten goed ontvangen worden is nog maar de vraag. Want wie geeft er nog aan de collectant, nu is gebleken dat een directeur van een andere goede doelen stichting ruim een ton in zijn eigen zak heeft gestoken?

'Mensen gaan minder geven'
Rob Baardse van de Brandwonden Stichting: “Vorig jaar hadden we al te maken met misstanden van Alpe d'HuZes en als resultaat hadden we 300 duizend euro minder opbrengst. Het is alleen maar logisch dat mensen door het schandaal van ALS weer minder zullen geven."

De Brandwonden Stichting wilt mensen verzekeren dat dit soort praktijken niet bij hun zullen gebeuren. “Wij zijn echt afhankelijk van de collectant. Daarmee wordt het onderzoek van de Brandwonden Stichting betaald. We hebben een week om het op te halen en zonder dat geld kunnen we gewoon niks voor de stichting betekenen”, aldus Baardse.

Nog te vertrouwen?
Zowel Stichting ALS als de Brandwonden Stichting wordt gewaarborgd door het CBF keurmerk. Dat keurmerk is er om de stichtingen te controleren, maar dat is dus bij Stichting ALS niet goed gebeurd. Volgens Baardse ligt dat niet aan het CBF, maar meer aan het individu. “Alles en iedereen wordt gecontroleerd. Onze medewerkers komen niet eens in de gelegenheid om geld van stichting te bemachtigen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen