Nieuws9 okt '14 12:56Aangepast op 9 okt '14 13:28

Oud-directeur Stichting ALS voor de derde maal aan de kant gezet

Auteur: BNR Webredactie

De oud-directeur van Stichting ALS, die geld van de stichting in zijn eigen zak stak, is wederom door een stichting op straat gezet.

Eric Nolet, de frauderende ALS-directeur, is nu ook door de Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar op straat gezet. Hier vervulde hij de rol van interim-directeur. Dit is al de derde stichting waar de oud-directeur van Stichting ALS aan de kant wordt gezet. "De situatie rondom de heer Nolet geeft te veel commotie en daarom moesten we afscheid van hem nemen", zegt Daan de Villeneuve, bestuurslid Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar.

Volgens De Villeneuve functioneerde Nolet goed binnen de stichting, maar was dit een beslissing die genomen moest worden. "Wij zijn als stichting afhankelijk van donateurs en als die het vertrouwen in de stichting verliezen, stoppen ze met doneren. Dat kunnen we niet gebruiken."

Hoe Nolet het geld van de andere stichtingen heeft weten te bemachtigen is voor De Villeneuve een raadsel.

Eerder zette de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek Nolet ook aan de kant, want ook daar wordt hij beschuldigd van het stelen van geld uit de kas van de stichting. Nadat de stichting hoorde over de diefstal bij ALS gingen ze de boeken checken. Daaruit bleek dat Nolet exact hetzelfde bedrag als bij ALS uit de kas van Rudolf Steiner had gestolen. Waarschijnlijk wilde Nolet dit geld gebruiken om zijn schulden bij Stichting ALS terug te betalen. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen