Nieuws11 aug '14 18:13

In Amsterdam regeert de preutsheid

Auteur: BNR Webredactie

Niet meer topless zonnen en wél de onderbroek onder de douche aan houden na het sporten. Zo'n 40 procent van de Amsterdammers denkt dat de stad preutser is geworden. Dat blijkt uit onderzoek onder 450 Amsterdammers in opdracht van Het Parool.

Willem Bosveld is een van de onderzoekers en legt uit hoe het onderzoek ging: "We hebben mensen gevraagd of ze een idee hebben waarom ze dat vinden. De antwoorden hebben vooral betrekking op de veranderende samenstelling van de bevolking: andere culturen in de stad. Daarin hebben mensen vaak meer moeite met bloot lopen en er meer aanstoot aan nemen. Dat is iets dat vaak gezegd wordt."

Social media
Daarnaast worden mensen met het oog op meeglurende smartphones en tablets wat voorzichtiger. "Alles wat je doet is onmiddellijk overal te zien", zegt Bosveld. "Dus je moet er voorzichtig mee zijn, zeggen mensen."

Onlangs was nog in het nieuws dat kinderen op de middelbare school minder makkelijk douchen na het sporten, omdat ze bang zijn dat er foto's worden gemaakt en op Facebook verschijnen. "Dat is ook iets dat genoemd wordt. Die trend lijkt een beetje te bestaan. Alles wordt heel snel gedeeld."

Gerelateerde artikelen