Nieuws22 dec '14 11:16

Nieuwe talkshow Tijs van den Brink mogelijk al in de zomer

Auteur: Thijs Baas

Ook na het stoppen van de late night-praatprogramma Knevel en Van den Brink blijft Tijs van den Brink hét journalistieke gezicht van de EO. Dat EO-directeur Arjan Lock tegen BNR's Paul van Liempt. Van den Brink is wat Lock betreft een belangrijk gezicht van de omroep. "Mijn inzet is ook dat hij op NPO 2 journalistiek gezien hét gezicht van de EO blijft."

Foto: ANP
Foto: ANP

Lock streeft naar een meer verdiepende en inhoudelijke journalistieke plek dan op dit moment het geval is en een talkshow met Van den Brink is daar wat hem betreft de meest logische invulling voor.


 

"Dat kan in de zomer zijn. Wij blijven bij Tijs van den Brink, omdat hij een goede journalist is, heel goed past bij de EO en we met hem nog een heel aantal jaren vooruit kunnen."

Journalistiek
De EO is in gesprek met de NPO om te kijken hoe de omroep juist op journalistiek vlak een belangrijke plek in kan blijven nemen. "Er zijn een paar omroepen die daar heel goed in zijn. Van de VARA weten we dat allemaal, maar de EO is dat van oudsher ook, met Tijdsein en Eén Vandaag. Je kunt op radiozenders duidelijk maken vanuit welke identiteit programma's gemaakt worden, maar er zijn zenders die meer en meer de grootste gemene deler zijn geworden, zoals 3FM en een zender als Radio 5."
"Maar ik zie gelukkig ook nog zenders - bijvoorbeeld Radio 1 - waar we als EO nog heel goed vanuit wie we zijn onze eigen inbreng kunnen geven. De eerste gesprekken met de raad van bestuur van de NPO om te kijken naar Radio 2 zijn daarom inmiddels in gang gezet, meldt Lock. "Kunnen we dat diverser maken en meer ruimte maken voor nieuwsblokjes en cabaret, zoals de Vara bijvoorbeeld op de zaterdagmiddag doet? Daar ontstaat langzaam maar zeker ruimte voor, omdat we met elkaar inzien dat de publieke omroep van toegevoegde waarde moet zijn."  


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen