Nieuws12 feb '13 18:59

'Specialisatie spoedeisende hulp slecht plan'

Auteur: BNR Webredactie

De spoedeisende hulp gaat op de schop, als het aan de zorgverzekeraars ligt. Wie een hartaanval heeft, kan dan niet meer in elk ziekenhuis worden behandeld. Aysel Erbudak, directeur van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam, vindt het een slecht plan.

Nu zijn er nog 92 ziekenhuizen met elk een afdeling spoedeisende hulp. Deze doen alle soorten behandelingen. Straks, zo willen de zorgverzekeraars, moeten die afdelingen zich specialiseren. Wie een herseninfarct heeft, kan zich dan niet meer op elke afdeling spoedeisende hulp laten behandelen. Ambulancemedewerkers moeten op de hoogte zijn in welk ziekenhuis welk soort behandeling wordt gedaan.

"Ik vind het jammer dat mensen met weinig kennis van zaken, dit soort plannen bedenken", reageert Aysel Erbudak, directeur van het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. "Wat mij zorgen baart, is dat elk ziekenhuis nu al die specialismen 24 uur per dag in huis moet hebben. Wat gebeurt er met een patiënt in je ziekenhuis, als die een hartaanval krijgen?"

"Als iemand het ziekenhuis in wordt gebracht, en de verdenking bestaat dat die een hartinfarct heeft, wordt die nu op veel plekken al direct naar de afdeling cardiologie gereden."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen