Nieuws24 jun '11 18:43

Pon gaat weer in fietsen

Auteur: Thijs Baas

Pon Holdings neemt fietsenfabriek Koninklijke Gazelle over. Dat kwam het mobiliteitsbedrijf overeen met grootaandeelhouder Gilde Buy Out.

Beide partijen kwamen vrijdag met een gezamenlijke verklaring waarin ze de overname bekendmaakten. Voor Pon, voornamelijk actief op de automarkt, is de fietsenmarkt geen onontgonnen terrein. Het bedrijf begon eind negentiende eeuw als rijwielhandel in Amersfoort, waar het onder meer eigen 'Pon'-fietsen produceerde.
Groeipotentie
Pon Holdings is overtuigd van de nationale én internationale groeipotentie van Gazelle. Het bedrijf denkt mee te kunnen liften op het succes van de elektrische fiets. "Wij zijn er trots op om een oer-Hollands merk met een rijke geschiedenis als Koninklijke Gazelle aan onze bedrijvenportefeuille toe te kunnen voegen", zegt topman Janus Smalbraak van Pon. Gazelle zal als zelfstandig bedrijf voortbestaan en naar verwachting heeft de overname geen nadelige gevolgen voor de werkgelegenheid. Over de overnamedetails worden geen mededelingen gedaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen