Nieuws12 nov '12 13:41Aangepast op 12 nov '12 13:56

Wie is toch die naakte vrouw in de metro?

Auteur: Pieter van den Akker

Heel warm schijnt het in de metro in Wenen niet te zijn. Toch is de Oostenrijkse hoofdstad al wekenlang in de ban van een bijzondere gebeurtenis: een vrouw die graag naakt poseert voor haar medepassagiers.

Verschillende kranten, waaronder de Austrian Times, hebben meerdere keren foto's geplaatst van de zogenoemde Vienna Venus. Met alleen haar voeten gestoken in hoge laarzen huppelt ze vrolijk door de metro. Ze stapt steevast op bij het station Kardinal-Nagl-Platz en verlaat het voertuig enkele haltes verder weer. Zonder ook maar één woord te zeggen.

Poseren
Een ooggetuige vertelt over een kennismaking met de onbekende vrouw: "Mensen pakten meteen hun gsm en begonnen foto's te maken. Daar maakte ze geen probleem van. Integendeel, dat leek ze net leuk te vinden."

Veel media en burgers vragen zich hetzelfde af: wie is toch deze mysterieuze vrouw en wat bezielt haar? Wat dat laatste betreft: vervoersmaatschappij Wiener Linien die de metro in beheer heeft, tast ook in het duister. "We weten dat iedereen een verschillende perceptie heeft van temperatuur. Maar we geloven niet dat het in de metro zo warm is, dat je je moet uitkleden."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen