Nieuws4 mrt '14 11:50

De terrastrends voor 2014

Auteur: Melvin Captein

Er is mooi voorjaarsweer op komst en dus worden de terrassen weer klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Guido Verschoor, adviseur bij Van Spronsen & Partners horeca-advies, zet de laatste trends op een rij.

Op drankgebied verwacht Verschoor dat de alcoholvrije bieren een vlucht gaan nemen. "Dit jaar is ook het eerste jaar dat jeugd onder de 18 geen alcohol meer mag drinken. Het is een heel goed alternatief als je de bob bent, en je niet de hele avond aan de cola wilt zitten. Het is ook veel geaccepteerder dan een aantal jaar geleden." Ook de frisse zomerbieren, zoals de Radler, zullen het volgens Verschoor goed gaan doen.

Een nieuwe dorstlesser die het borrelende publiek in de armen zou kunnen sluiten is volgens Verschoor kokoswater. "Het is gezond en caloriearm, het is een beetje komen overwaaien uit Amerika. Je ziet vaak dat dit soort drankjes eerst alleen in de grote steden geschonken worden, dus het kan even duren voor het in het hele land verkrijgbaar is. Vooral ijskoud is het lekker."

Flammkuchen
Over het algemeen zijn Nederlanders echter nog steeds vrij conservatief in hun drankkeuze. "De traditionele 'hardlopers' zijn bier, wijn, cola, ice tea, koffie en thee. Daar moet je als horeca-ondernemer altijd een stevige voorraad van hebben." Er zijn wel trends, en de een blijft vaak wat meer hangen dan de ander, aldus Verschoor. "Rosé is bijvoorbeeld een aantal jaren erg populair geweest, maar is nu echt aan het inzakken."

Ook op snackgebied wil Verschoor wel een prognose doen. Naast appelgebak en bitterballen verwacht hij dat de flammkuchen dit jaar goed zal aanslaan. "Dat is een hele dunne pizza, met verschillende toppings, die heel snel bereid kan worden. Ideaal als je een vol terras hebt. En er zit een goede marge op, die kan zo'n vier tot vijf keer over de kop gaan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen