Nieuws24 jul '14 15:28

Nijmegen heeft goedkoopste biertjes

Auteur: BNR Webredactie

Dit blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek door het horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners van alle Nederlandse steden met meer dan 100.000 inwoners.

Nijmegen is voor het vijfde achtereenvolgende jaar de goedkoopste stad om op het terras te zitten. De prijzen zijn er, in tegenstelling tot de meeste andere steden, niet gestegen ten opzichte van vorig jaar. In Haarlem moet juist het hoogste bedrag worden betaald voor buiten genuttigde consumpties.

Niek Timmermans, van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners, legt uit hoe zo'n terrastest precies in zijn werk gaat:

In Nijmegen kost een rondje drank met twee koffie, twee frisdrank, twee bier en twee rosé 18,77 euro. In Haarlem zijn klanten voor dezelfde drankjes 22,09 euro kwijt. Terwijl de terrasprijzen in Nijmegen stabiel zijn gebleven ten opzichte van vorig jaar, zijn ze in Utrecht juist met 5,3 procent gestegen. De Domstad belandt daarmee op plek 6 van de top 10 van de duurste terrassteden.

Den Haag stond vorig jaar nog op nummer één van die lijst, maar is dit jaar gezakt naar plaats drie. Den Bosch pakt qua prijzigheid (22,03 euro) zilver. Over de hele linie is een buitenconsumptie dit jaar 2,4 procent duurder dan in 2013.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen