Nieuws21 nov '13 18:27

'Slavinnen na 30 jaar gered in Londen'

Auteur: BNR Webredactie

De Britse politie heeft drie vrouwen uit een woning in Londen gered. Ze zouden 30 jaar als slavin zijn gehouden. Dat heeft de politie in de Britse hoofdstad bekendgemaakt, meldt de BBC.

Een 67-jarige man en een even oude vrouw zijn gearresteerd. Zij zouden 'aan het hoofd van de familie' hebben gestaan.

Getraumatiseerd
De slachtoffers zijn een Maleisische vrouw van 69, een Ierse vrouw van 57 en een Britse vrouw van 30. Ze zijn volgens de politie 'erg getraumatiseerd'. Gespecialiseerde hulpverleners hebben zich over de vrouwen ontfermd. De vrouwen zijn volgens de politie geen familie van elkaar. De 30-jarige vrouw zou haar hele leven als slavin hebben gediend.

De politie zou zijn getipt door de organisatie Freedom Charity. Die had een telefoontje gekregen van een vrouw die 'decennia' tegen haar wil zou zijn vastgehouden. Een documentaire over gedwongen huwelijken zou de aanleiding zijn geweest voor een van de vrouwen om de telefoon te grijpen en om hulp te vragen.

Ongekende schaal
"We hebben wel eens zaken gehad waarbij mensen 10 jaar zijn vastgehouden, maar op deze schaal hebben we het nog nooit gezien'', aldus Kevin Hyland van de afdeling van de Londense politie die zich bezighoudt met mensensmokkel. Volgens hem hadden de vrouwen een klein beetje vrijheid, maar brachten ze de meeste tijd binnen door.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen