Nieuws26 mei '14 11:40

Back-up de aarde, begin bij de Thora

Auteur: Bram van Dijk

Je maakt een back-up voor het geval dat je computer ontploft. Maar wat nou als de aarde stopt met draaien? Een Franse uitvinder wil daarom een aardse back-up op de maan.

De Thora
De Thora

De uitvinder Paul Aouizerate wil beginnen met het heilige Joodse geschrift de Thora. "En als het goed gaat het Chinese voorspellingenboek de I-Ching en hindoeïstische teksten", zegt Philip Dröge, wetenschapscolumnist voor Metro en hoofdredacteur van Faqt.nl.

De uitvinder vindt dat we rekening moeten houden met een tijdelijk bestaan van de aarde. Dröge: "En dan moet er iets van ons overblijven. Zelf vind ik het jammer dat het heilige geschriften zijn. Ik zou liever schilderijen of sculpturen sturen. Maar als je betaalt, dan bepaal je."

19 procent kans
Hoe realistisch is het einde van de aarde, denkt Dröge? "Jaren geleden was er een conferentie over het einde van de wereld en daarop werd berekend dat er 19 procent kans is dat de mensheid uitsterft binnen nu en 150 jaar. Je kunt er geen touw aan vastknopen, ook omdat er gevaren zijn die we misschien nog helemaal niet kennen. Er zijn mensen die zeggen dat de nanotechnologie zich tegen ons kan keren. Nou, geen idee, gooi maar in mijn pet."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen