Nieuws28 nov '14 16:34Aangepast op 28 nov '14 18:57

Politie: 15.000 euro voor tip over dealer witte heroïne

Auteur: BNR Webredactie

De politie in Amsterdam looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot opsporing van de dealer die onlangs witte heroïne heeft verkocht

De afgelopen drie weken overleden in de hoofdstad drie jonge Britse toeristen en raakten zeventien mensen ernstig onwel door het gebruik van heroïne waarvan ze dachten dat het cocaïne was.

De politie zegt dat er moeilijk een duidelijk signalement van de verkopende straatdealer is vast te stellen. De mensen die het snuiven van witte heroïne overleefden zijn na de eventuele reanimatie soms stukjes van hun geheugen kwijt of ze waren ook onder invloed van alcohol of wiet.

De verklaringen lopen dan ook uiteen. De slachtoffers spreken over een man met een donkere huidskleur die goed Engels spreekt en rond de 1,85 meter lang zou zijn. Enkele getuigen hebben het over een man tussen de 35 en 40 jaar, maar hij zou ook jonger kunnen zijn. De bewuste dealer zou rastahaar hebben, maar sommigen geven aan dat hij het haar los draagt of in een soort haarnetje. Volgens sommige slachtoffers zou hij op een donkerkleurige fiets rijden.

Een goede compositietekening maken op basis van deze verklaringen is ondoenlijk, stelt de politie. Er zijn al veel straatdealers gecontroleerd, maar dat heeft nog niet tot een aanhouding geleid. De politie sluit niet uit dat de dealer niet weet dat hij witte heroïne in plaats van cocaïne verkoopt. Hij werkt vooral in het centrum van de stad.

Jonge toeristen in Amsterdam worden door middel van tekstkarren, posters, matrixborden en folders gewaarschuwd voor heroïne die als cocaïne wordt verkocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen