Nieuws10 feb '12 14:22

Verhagen moet dimmen

Auteur: Fleur de Bruijn

Vicepremier Maxime Verhagen wil niet ten koste van alles bezuinigen. Hij wil niet 'bezuinigen zonder te hervormen'. Wilders vindt dat Verhagen een toontje lager moet zingen.

De CDA-bewindsman noemt de zorg, arbeids- en woningmarkt terreinen waar hervormingen mogelijk zijn.

Voor Verhagen is het van belang dat er naast het op orde brengen van het huishoudboekje van de overheid, ook wordt hervormd en dat er stimuleringsmaatregelen worden genomen om de economie aan te zwengelen.

Beter aflossen
"Het is beter je huis af te lossen dan rente naar de bank te brengen. Het is beter zeker te stellen dat mensen een nieuwe baan vinden dan ontslag moeilijk te maken. Het is beter goede zorg te bieden aan mensen die het echt nodig hebben, dan steeds meer uit te geven aan minder zorg'', aldus Verhagen.

Reactie Wilders
PVV-leider Geert Wilders reageerde vrijdagochtend direct op Twitter. Wilders verwijt Verhagen de boel op scherp te zetten. "CDA moet een toontje lager zingen. Zonder PVV geen kabinet'', stelt hij.

In reactie daarop zei Verhagen vrijdagmiddag dat bij deze zaak een hoge toon niet past. Hij zei dat bij alle partijen de wil en bereidheid is om eruit te komen. Gezien de zorgen bij mensen over zaken als pensioenen en werkgelegenheid heeft volgens Verhagen het kabinet de opdracht de problemen aan te pakken.

Kroonjuwelen van de PVV
In het regeer- en gedoogakkoord van het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogpartner PVV is onder meer afgesproken dat niet wordt getornd aan de hypotheekrenteaftrek, de WW en het ontslagrecht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen