Nieuws18 apr '14 14:59

Verkoop Polare-winkels levert paar miljoen op

Auteur: BNR Webredactie

De verkoop van de winkels die vanuit de failliete boekhandelketen Polare een doorstart maakten, heeft in totaal ruim 2,3 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit de eerste faillissementsverslagen die curator Kees van de Meent heeft gepubliceerd.

De koopsom van Scheltema in Amsterdam, dat werd gekocht door Novamedia, bijvoorbeeld bedroeg 457.500 euro, die van het Rotterdamse Donner en het Utrechtse Broese respectievelijk 386.000 euro en 300.000 euro.

Nog eens 2,3 miljoen euro werd binnengehaald door de verkopen in de winkels die gedurende de faillissementsperiode open waren.

Niet voldoende
De opbrengsten uit de failliete boedel zijn niet voldoende om alle schuldeisers te betalen. Zo bedragen de vorderingen van de banken ABN Amro en ING bij elkaar ruim 10 miljoen euro. De vordering van boekenleverancier CB is nog niet binnen, maar die komt vermoedelijk neer op circa 6 miljoen euro.

Eerder deze maand werd al bekend dat de curator erin was geslaagd 16 van de 21 boekwinkels van Polare onder te brengen bij nieuwe eigenaren, in de meeste gevallen lokale boekondernemers. Door de doorstart kunnen ten minste 214 van bijna 500 werknemers hun baan behouden, zei Van de Meent vrijdag.

De curator streeft ernaar over enkele maanden zijn volgende faillissementsverslag te publiceren, met daarin de resultaten van zijn onderzoek naar de precieze oorzaken van het faillissement.

Gerelateerde artikelen