Nieuws4 mei '12 11:44

Schattenjager vindt lijk Bin Laden

Auteur: Anne-Greet Haars

Een Californische schattenjager claimt dat hij op een hele bijzonder schat is gestuit: het lijk van Osama bin Laden. De 60-jarige jager heeft 230.000 euro nodig om de authenticiteit van het lichaam te testen.

Het is nog maar de vraag of dit het echte lichaam is van Bin Laden. De schattenjager met de naam Bill Warren claimt het in ieder geval wel. En hij zegt dat hij de enige is met deze informatie. Het lichaam zou zo’n 320 kilometer ten westen van de Indiase stad Surat in de Arabische Zee liggen, zegt Warren tegen de Spaanse krant El Mundo.

Vorig jaar zei Warren al dat hij het lijk van Bin Laden op het spoor was. Hij beweert dat het lijk nog steeds op dezelfde plek ligt, omdat het lichaam is verzwaard. Het is de schattenzoeker gelukt, omdat hij satellietfoto's zou hebben gekregen van een bron bij het Pentagon, waarop te zien is hoe soldaten het lijk dumpen.

Wantrouw
Met het brengen van dit nieuws wil de Amerikaan een bedrag van 230.000 euro inzamelen om te kijken wat er in de verzwaarde zak zit. Volgens hem doet hij het niet voor het geld. Hij wil aan zichzelf bewijzen dat de man wel degelijk dood is, want hij vertrouwt de regering van Obama niet.

Hij wil het lichaam, als dat erin zit niet perse naar boven halen. In plaats daarvan wil hij foto’s en video-opnames maken en een stukje DNA meenemen om bevestigd te krijgen of het echt om Bin Laden gaat.

Drie maanden
Warren verwacht zo’n drie maanden nodig te hebben. Het is dus nog even afwachten, als deze man het geld überhaupt al bij elkaar krijgt. Een eerdere poging van Warren om geld bij elkaar te sprokkelen voor de jacht naar het lichaam werd namelijk een flop.

Doneren
Heb je zelf nog wat over om te weten of Osama bin Laden echt dood is? Dan kan je op deze site je donatie geven aan de schattenjager.

Gerelateerde artikelen