Programma10 jan '12 07:35Aangepast op 10 jan '12 16:41

Afvallen doe je samen

Auteur: BNR Webredactie

In Amerika mogen tienduizenden werknemers sporten en diëten op kosten van de werkgever. Moeten Nederlandse bedrijven dit voorbeeld gaan volgen of is het niet hun verantwoordelijkheid?

American Express en The New York Stock Exchange hebben een contract gesloten met de Weight Watchers. American Express betaalt een jaar lang de volledige rekening van werknemers die aan het sporten en diëten slaan. NYSE betaalt de helft voor z'n personeel.

BNR's Humberto Tan sprak hier dinsdag over met Jeanine Lemmens, directeur van Weight Watchers Benelux. Of ze met jaloezie heeft gekeken naar deze ontwikkeling in de VS? "Mooie ontwikkelingen inderdaad, ja."

Volgens Lemmens zijn we in Nederland nog niet zover als in de VS, maar zouden zulke contracten ook voor Nederlandse bedrijven raadzaam zijn. "Bedrijven trekken zich het welzijn van hun werknemers steeds meer aan, al is het maar met het oog op de kosten. Maar die megacontracten zoals in Amerika hebben we in Nederland nog niet. Wel is er veel interesse van bedrijven en we komen daar al over de vloer."

Ziekteverzuim
Het zijn volgend haar vaak de grotere bedrijven die op dit vlak voorloper zijn. "Maar we zien ook interesse van kleinere ondernemingen die vormen toch de motor van de economie. En bij een kleiner bedrijf is ziekteverzuim vaak een groter probleem."

Verantwoordelijkheid bedrijfsleven
"Dat het bedrijfsleven er wat aan gaat doen, is natuurlijk heel goed", zei voorzitter Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht. "Een gezonde leefstijl is in eerste de verantwoordelijkheid van de werknemer of burger. Maar het is zeker zo dat het bedrijfsleven in Nederland en Europa vindt dat het ook een verantwoordelijkheid heeft om bij te dragen aan een klimaat waarin je wordt gestimuleerd om te bewegen en gezond te eten en te drinken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen