Nieuws11 sep '14 16:59

Er is meer werk voor zzp'ers

Auteur: BNR Webredactie

Voor zelfstandigen is er meer werk. Dat blijkt uit de arbeidsmarktcijfers van het tweede kwartaal dat het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmiddag heeft gepubliceerd.

Peter Hein van Mulligen van het CBS laat weten dat het over de gehele linie nog steeds moeizaam gaat. "De afgelopen jaren is de werkeloosheid hard opgelopen. We zien de laatste maanden wel een verbetering, maar het is precair. Er is wel een kleine toename in het aantal vacatures te zien. Vooral de sector handel en groothandel lijken zich voorzichtig te herstellen."

Het aantal werkelozen daalt misschien iets, maar van Mulligen ziet nog een ander probleem. "Je ziet het vaak in tijden van crisis; mensen zitten veel langer zonder baan. Dat gemiddelde ligt nog steeds hoog."

Over het algemeen dus nog geen grote stappen vooruit. Toch is de situatie voor flexibele werkers er wel iets op vooruit gegaan. "We zien dat zzp'ers en mensen met een flexibel contract direct profiteren van een verbetering van de markt. Bedrijven zijn toch geneigd om niet meteen vaste contracten uit te delen, maar eerst te kiezen voor flexwerkers en zzp'ers."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen