Nieuws11 jul '14 10:14

Directeur FC Utrecht: Van Gaal had Eredivisie moeten promoten

Auteur: Bram van Dijk

Wilco van Schaik, directeur van FC Utrecht, vindt het een gemiste kans dat de KNVB en Louis van Gaal de Eredivisie niet hebben geroemd in het succes van Oranje. "In persconferenties, waar de hele internationale pers zat, hadden wij de Eredivisie moeten positioneren."

Hij heeft zich verbaasd over het ontbreken van de Eredivisie in de publiciteit en 'wordt er wel eens boos over'. "Met mijn bedrijf, FC Utrecht, zit ik in de Eredivisie en daar ben ik heel erg trots op. We zijn de world of talents en zo moeten we het ook positioneren. En als ik nu zie dat er zes spelers uit de Eredivisie in de halve finale staan bij een topland als Nederland, dan zijn wij zo ongelofelijk bescheiden over onze 'Mickey Mouse-competitie'."

Volgens hem zegt het succes zeker iets over de Eredivisie. "Wij hebben nu bewezen dat de Eredivisie ergens voor staat. Hier worden grote talenten ontwikkeld en dat doen we als Nederland echt uniek." Daarom was het de kans om 'onze eigen competitie beter in de markt zetten'. "En dat is in Nederland niet gewoon, we zijn bescheiden en bang dat het mis gaat."

World of talents
Hij wil dus zien dat de Eredivisie in de markt wordt gezet als de 'world of talents'. "We kunnen het niet winnen van de Premiere League of van de Bundesliga op geld en grote namen; ga dan iets anders onderscheidend kiezen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen