Nieuws10 jul '14 10:58

Spekman staat nog steeds achter 'vernederen'-opmerking

Auteur: BNR Webredactie

PvdA-voorzitter Hans Spekman staat 'zeker' nog achter zijn opmerking om criminele Marokkanen te 'vernederen voor de ogen van hun eigen mensen'. Hiervoor ontving hij, samen met Samsom, zo'n 120 aangiften.

Image

Wel wil hij nog een keer duidelijk uitleggen wat hij met deze uitspraak bedoelt. "Ik zie jongens terugkomen in de wijk die in de gevangenis hebben gezeten. En die rijden daar als een heertje rond in een spiksplinternieuwe Mercedes. Dan zeg ik: dat werkt niet. Dus je moet zorgen dat hun status omlaag gaat in de buurt, omdat zij aantrekkingskracht hebben op andere jongens en die jongens denken dat het lonend is."

In de eigen buurt vegen is volgens hem een goede manier. "Dan zijn ze niet meer de held."

'Niet zo krampachtig'
Begin deze maand luidde PvdA-lid Sander Terphuis de noodklok door 'code rood' af te kondigen voor de partij. Samson was hier boos over, maar Spekman heeft er geen problemen mee. "Ik ben niet zo krampachtig over kritiek die er komt. Samsom geeft commentaar op kritiek van sommige partijgenoten, ik vind dat partijgenoten dingen mogen zeggen. Ik zie alleen ook dat Sander een lid is en er andere leden zijn die zeggen dat de koers wel goed is."

Wel is hij van mening dat er binnen de partij voldoen gelegenheid is om 'debat te voeren'. Ook moet men rekening houden met hoe prominent hun PvdA-positie is. "Ik vind hoe meer mensen een positie hebben, hoe meer ze moeten nadenken voordat ze wat roepen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen