Nieuws21 aug '14 10:29

Werkloosheid in juli opnieuw gedaald

Auteur: BNR Webredactie

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken vindt het zeer positief dat de werkloosheid in juli opnieuw is gedaald, maar vindt dat er nu wel doorgepakt moet worden.

Volgens Asscher zijn er meerdere signalen die laten zien dat het met de economie de goede kant op gaat, maar moet er nu wel doorgezet worden. "De werkloosheid daalt nu al drie maanden achter elkaar. Voor die mensen die een baan hebben gevonden, is dat goed nieuws. Maar we moeten doorzetten, want er zijn nog veel te veel mensen zonder werk.'' De minister zei dit vandaag in reactie op de nieuwe CBS-cijfers over de werkloosheid.

De internationale spanningen baren hem wel zorgen: "Wat deze spanningen betekenen voor de economie en onze arbeidsmarkt is nu nog lastig te voorspellen. Wat we wel al weten is dat de boycot van Rusland ons land - volgens het CBS - ten minste 300 miljoen euro kost. Om die bedrijven die hierdoor worden getroffen te ondersteunen, heeft het kabinet werktijdverkorting mogelijk gemaakt.''

Blijven stimuleren
Asscher onderstreept dat de bestrijding van de werkloosheid topprioriteit blijft voor het kabinet. In de begroting voor volgend jaar, die op Prinsjesdag verschijnt, is opnieuw veel aandacht voor het stimuleren van werkgelegenheid, kondigt hij aan.

Mirjam Sterk, de door het kabinet benoemde ambassadeur voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid, constateert dat de werkloosheid onder jongeren juist licht is gestegen in juli. "Het is belangrijk dat het kabinet in september met maatregelen komt om de werkgelegenheid te stimuleren. Maar vooral gemeenten, bedrijven en het onderwijs moeten nu aan de slag om de kansen voor jongeren op werk te vergroten'', zegt Sterk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen