Nieuws7 okt '11 09:10Aangepast op 7 okt '11 11:21

Plaszak voor treinreizigers

Auteur: BNR Webredactie

Plassen in de trein krijgt een heel nieuwe dimensie. In de Sprinters van de NS, die geen toilet hebben, kunnen reizigers in uiterste noodgevallen voortaan een plaszak gebruiken als de trein gestrand is.

Dat liet de NS vrijdag weten. De treinreiziger kan zijn behoefte doen in de lege cabine van de conducteur. De plaszakken zijn verkrijgbaar in de trein. De NS hoopt zo de kritiek van reizigers weg te nemen die niet konden plassen als hun trein gestrand was.

Ei van Columbus
Het is niet het ei van Columbus, zegt minister Schultz van Haegen tegen verslaggever Jeroen Stans. Ze dacht in eerste instantie zelfs aan een grap, toen ze het vanochtend in de krant las. Hooguit als noodmaatregel kan ze zich iets voorstellen bij het gebruik van een plaszak, maar er moet toch echt een meer duurzame oplossing komen, meent de minister.

Werkplek machinist
Ook Wim Eilert, van de vakbond voor het rijdend personeel, dacht meteen aan een 1 aprilgrap. Hij vindt het vooral een erg slecht idee dat de plaszak op de werkplek van de machinist moet worden gevuld.

Gerelateerde artikelen