Nieuws14 nov '14 10:30

'Nabestaanden kunnen hun hypotheek niet meer betalen'

Auteur: BNR Webredactie

Nabestaanden van MH17-slachtoffers kunnen vandaag bij een bijeenkomst van Slachtofferhulp Nederland terecht met hun vragen over schadevergoedingen en andere juridische kwesties. De eerste financiële gevolgen worden zichtbaar.

Vier maanden na de ramp met vlucht MH17 wordt de financiële nasleep voor de nabestaanden van de slachtoffers langzaam duidelijk. "We merken nu dat de eerste schadeclaims binnenkomen", vertelt Marco Zwagerman, voorzitter van de Vereniging van Letselschade Advocaten, op BNR.

"Sommige mensen zijn niet meer in staat hun hypotheek te betalen en maken zich zorgen over de toekomst." Malaysia Airlines heeft de nabestaanden al een voorschot van vijftigduizend dollar gegeven, maar daar moet echt meer bijkomen. "Deze mensen hebben tijd nodig om te rouwen en zouden zich daarbij geen zorgen moeten maken of ze financieel wel rond kunnen komen."

Aansprakelijkheid
Natuurlijk wordt de oorzaak van de ramp nog onderzocht, maar volgens Zwagerman kunnen Malaysia Airlines en KLM sowieso aansprakelijk gesteld worden. "Wat de oorzaak ook mag zijn, er is een vliegtuig van deze maatschappijen uit de lucht gevallen. Hier zit al een schadevergoeding van 130 duizend euro per passagier aan verbonden. Dat staat al vast."

Doordat de ramp met MH17 een heel uitzonderlijke zaak is duurt het onderzoek langer dan normaal. "Er komt zoveel bij kijken en er zijn zoveel details die onderzocht moeten worden. Dat duurt wel even."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen