Nieuws10 sep '12 16:21

Dibi: doorgaan tot het bittere eind

Auteur: Pieter van den Akker

"We hebben er gezamenlijk een potje van gemaakt bij GroenLinks. Het had anders gemoeten, maar het heeft geen zin iemand individueel verantwoordelijk te noemen.'' Was getekend: Tofik Dibi.

Dibi, die zelf zijn partij op stelten zette door tevergeefs een gooi te doen naar het lijsttrekkerschap, zegt vandaag: "We zijn nu collectief verantwoordelijk om alles waar GroenLinks voor staat op de voorgrond te plaatsen. We gaan echt door tot het bittere eind."

Dibi wil een oproep doen aan de kiezer: "Vergeet het gedoe, want welke partij verzette zich na de aanslagen op 11 september 2001 het meest tegen angstpolitiek? En welke partij vraagt nu het om geld gaat, ook aandacht voor immateriële waarden? Hou vast aan je idealen.''

Dromen
Hij vervolgt: "Ik heb geen spijt van mijn gooi naar het lijsttrekkerschap, het is een kwestie van dromen najagen. Ik zal me er nooit voor excuseren'', aldus Dibi. Hij belandde na zijn poging om op de eerste plaats van de kandidatenlijst te komen, op de tiende plek. GroenLinks mag volgens de peilingen al blij zijn met de helft van dat aantal zetels.

Al folderend hoort Dibi dat mensen toch maar voor de PvdA kiezen, en dat ze nooit zo'n heibel bij GroenLinks hadden verwacht. "Er is veel twijfel. Maar ik hoop dat mensen zich alsnog laten leiden door zich te realiseren waar GroenLinks voor staat. Dat het een idealistische partij is met standpunten die niet veranderen met de peilingen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen