Nieuws3 apr '14 15:43

Napolitano (88) houdt maar niet op met werken

Auteur: BNR Webredactie

Sinds vandaag is het officieel: Giorgio Napolitano is de oudste president die Italië ooit heeft gehad. Hij lijkt zich er echt iets van aan te trekken dat we allemaal langer moeten doorwerken. De oud-communist is 88 jaar, 9 maanden en 5 dagen. Dat is een dag ouder dan de socialist Sandro Pertini, toen hij in 1985 aftrad als staatshoofd.

Giorgio Napolitano. EPA
Giorgio Napolitano. EPA

Napolitano is al enige tijd het oudste staatshoofd van Europa. Hij ontmoet donderdag de oudste monarch van Europa, de Britse koningin Elizabeth. Zij is 'pas' 87 en het oudste vrouwelijke staatshoofd ter wereld.

Het oudste staatshoofd wereldwijd is president Shimon Peres van Israël. Hij wordt in augustus 91. Nummer 2 op de wereldlijst en oudste staatshoofd van Afrika is president Robert Mugabe (90) van Zimbabwe. Nummer 3 en oudste monarch ter wereld is koning Abdullah (89) van Saudi-Arabië. Napolitano is nummer 4, gevolgd door Elizabeth op de 5e plaats.

Het lijkt overigens gezond te zijn om president van Italië te zijn: alle staatshoofden sinds de oprichting van de republiek in 1946 zijn ouder dan 80 geworden, aldus de krant la Repubblica.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen